Rootstime Belgium

"Grimm" album review
04 August 2015

Belgium reviews Grimm Album

De 36-jarige Amerikaanse soulzanger Michael Grimm uit Henderson, Nevada was in september 2010 de uiteindelijke winnaar van het vijfde seizoen van de zangwedstrijd ‘America’s Got Talent’ die op de televisiezender NBC werd uitgezonden. Het liedje waarmee hij de finale won, was “When A Man Loves A Woman” van Percy Sledge. Naast de 1 miljoen dollar-geldprijs is het winnen van die wedstrijd natuurlijk een ideale springplank voor een muzikant die een carrière in de muziekbusiness uit wil bouwen.

Vooraleer hij de status van beroemdheid verwierf in Amerika had hij sinds zijn start als muzikant in 1996 al drie albums uitgebracht, maar de eerste cd die hem internationaal succes wist op te leveren was het album “Michael Grimm” dat hij in 2011 al snel na zijn overwinning op de markt heeft gebracht. Daarop profileert hij zich als singer-songwriter van op blues en soul geïnspireerde hedendaagse rockmuziek.

Michael Grimm haalde ook de internationale persbelangstelling omwille van zijn onverwachte huwelijksaanzoek aan zijn vriendin tijdens de op televisie veel bekeken ‘The Ellen DeGeneres Show’. In juni 2011 vond het aangekondigde huwelijk dan ook effectief plaats op een strand in Hawaii. Een andere reden voor grote persbelangstelling was zijn beslissing om een groot deel van zijn gewonnen miljoen dollar te investeren in een splinternieuw huis dat hij in Mississippi liet bouwen voor zijn grootouders die hem hadden opgevoed toen zijn ouders in geldnood waren gekomen.

Op muzikaal vlak ging het Michael Grimm nadien eveneens voor de wind. Na de release van het naar hem vernoemde album verscheen in 2012 een opvolger in de vorm van de cd “Gumbo” met eigen songs en enkele covers. Nu is er alweer een nieuwe, zesde soloplaat die simpelweg “Grimm” als titel meekreeg. Er staan twaalf nieuwe eigen composities op deze cd en zoals hierboven al aangegeven schuift Michael Grimm deze keer wat meer op van blues en soul naar moderne rockmuziek.

Intussen werden er ook al twee singles uit dit album uitgebracht met eerst “Generation Next” (zie video) en recent volgde de ballad “Black And White”, één van de negen liedjes die Michael Grimm samen met singer-songwriter en gitarist Kevin Hunter voor deze nieuwe plaat heeft geschreven. Volgens ons staan er nog wel enkele andere kandidaat-singles op dit album met het van een Motown-soulbeat voorziene “She Drives Me Crazy”, de knap gezongen ballads “Lonely” en “Bliss”, de van een heerlijke basgitaarintro voorziene rocksong “Goodbye Sammy” en de afsluitende akoestische ballad “The Wind”. Elke song op deze plaat laat duidelijk horen over welk uniek vocaal talent deze Michael Grimm beschikt. We gaan ook in de toekomst nog heel wat van deze singer-songwriter horen, neemt u dat maar gewoon van ons aan.

(valsam)

Link to actual article: http://www.rootstime.be/index.html?http://www.rootstime.be/interviews.html

Leave a Reply

Born On The Bayou // Michael Grimm - Gumbo
icon-downloadicon-download
  1. Born On The Bayou // Michael Grimm - Gumbo
  2. Old Biloxi // Michael Grimm - I AM
  3. Gasoline and Matches (feat. Ann Wilson) // Michael Grimm feat. Ann Wilson - Michael Grimm
  4. Try A Little Tenderness // Michael Grimm - Leave Your Hat On
  5. Proud Mary // Michael Grimm - Live
  6. You Can Leave Your Hat On // Michael Grimm - Leave Your Hat On